خدمات حسابداری

کسب و کارهایی که از خدمات حسابداری استفاده نمی‌کنند، همواره در معرض خطر شکست قرار دارند و ممکن است با مشکلات بزرگ حسابداری مواجه شوند. توصیه می‌شود همه کسب و کارها برای جلوگیری از مشکلات احتمالی آینده، برنامه‌ای برای استفاده از خدمات حسابداری شرکت ستاره خزر داشته باشند

تاریخچه حسابداری

حسابداری در جهان به 3600 سال قبل از میلاد برمی‌گردد. حکومت‌ها در تاریخ، چارچوب‌های حسابداری داشتند و خرج و درآمدهای خود را کتابت می‌کردند. همچنین، موجودی اموال و غلات خود را دقیق محاسبه می‌کردند تا بتوانند برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشند. یکی از حکومت‌هایی که ساختار دقیقی داشت، حکومت هخامنشیان بود. کارآمدی حسابداری این دوران را می‌توان در کتب تاریخی بررسی کرد.

فرآیند حسابداری

حسابداری فرآیندی است که رویدادهای مالی را ثبت، طبقه‌بندی، بررسی و تجزیه و تحلیل می‌کند تا بتوانیم خروجی درستی تحت عنوان گزارشات حسابداری به‌دست آوریم. خدمات حسابداری به معنای خدماتی است که برای انجام امور حسابداری انجام می‌دهیم تا ساختار و سیستم حسابداری به درستی کار کند و گزارشات به موقع و صحیح ارائه دهد.

نیاز به خدمات حسابداری

خدمات حسابداری در هر شرکتی متفاوت خواهد بود و با توجه به نوع شرکت، حجم فعالیت و نوع گزارشات مورد نیاز، ارائه می‌شود. با این حال، تمامی شرکت‌ها نیاز به خدمات حسابداری دارند تا بتوانند اسناد حسابداری خود را ثبت و گزارشات مورد نیاز خود را تهیه کنند. این گزارشات می‌توانند به دو دسته تقسیم شوند:

گزارشات درون‌سازمانی

گزارشات درون‌سازمانی به گزارشاتی گفته می‌شود که برای مدیران یا هیئت مدیره تهیه می‌شود. این گزارشات تنوع زیادی دارند و با توجه به نیاز کاری تهیه می‌شوند، مثل گزارش فروش به تفکیک هر شهر.

گزارشات برون‌سازمانی

گزارشات برون‌سازمانی به گزارشاتی گفته می‌شود که برای ارگان‌های دولتی و خارج از شرکت تهیه می‌شوند و نوع و چارچوب استاندارد خاص خود را دارند، مثل گزارش اظهارنامه مالیاتی و گزارش لیست بیمه.

خدمات حسابداری

  1. انجام کلیه امور حسابداری شرکت های خصوصی، محدود، تعاونی، سهامی خاص و سهامی عام
  2. تهیه و تنظیم انواع اظهارنامه های مالیات بر طبق آیین نامه های تحریر دفاتر قانون مالیات مستقیم
  3. تنظیم اظهارنامه های مالیات بر ارزش افزوده
  4. تنظیم انواع لیست صورت معاملات فصلی
  5. نظارت و پشتیبانی مستمر برای کسب و کار ها
  6. راه اندازی سیستم های مناسب مالی و انبار و حقوق و دستمزد برای انواع کارخانجات
  7. ثبت انواع اسناد جاری و معوقه
  8. ساخت کدهای اصولی برای سیستم های مکانیزه
  9. بازرسی قانونی شرکت ها بر اساس مفاد قانون تجارت
  10. ارائه گزارش های حسابرسی و تنظیم تراز و مدارک وام بانکی
  11. انجام بررسی حسابداری مربوط به بخش امور ورشکستگی
  12. ارائه مشاوره اقتصادی، اخذ و استعلام کد اقتصادی استاندارد
  13. ثبت اسناد مالی بر حسب تراز آزمایشی

شرکت مالی محاسبان ستاره خزر

جهت مشاهده فرصت های همکاری از طریق راه های ارتباطی موجود در سایت با ما در ارتباط باشید.

معرفی خدمات حسابداری

خدمات حسابداری انواع مختلفی دارد، از جمله حسابداری دولتی و حسابداری مدیریت. هر شرکت خدمات حسابداری مخصوص به خود را دارد، اما برخی خدمات حسابداری که عمومی هستند و برای همه شرکت‌ها مشترک می‌باشند، به شرح زیر می‌باشد:

ثبت اسناد حسابداری

پس از جمع‌آوری اسناد مثبته، رویدادهای مالی بررسی و تجزیه و تحلیل می‌شوند و سپس اسناد حسابداری ثبت می‌گردند. اسناد حسابداری باید مطابق با استانداردهای حسابداری ثبت شوند تا گزارشاتی که استخراج می‌شوند، استانداردهای حسابداری را رعایت کنند. ثبت اسناد حسابداری می‌تواند به صورت دستی یا سیستمی انجام شود. ثبت اسناد حسابداری به صورت سیستمی از طریق نرم‌افزارهای مالی انجام می‌شود. تنوع نرم‌افزارهای حسابداری بالا است، اما همه آن‌ها باید مطابق با استانداردهای حسابداری عمل کنند. افرادی که اسناد حسابداری را ثبت می‌کنند باید تسلط کافی به اصول و ثبت‌های حسابداری داشته باشند تا اشتباهی رخ ندهد، زیرا این اسناد پایه و اساس گزارشات حسابداری هستند.

تهیه گزارشات سود و زیان و ترازنامه

پس از ثبت اسناد حسابداری، باید آن‌ها بررسی و کنترل شوند تا خطایی رخ نداده باشد و سپس اصلاحات لازم انجام شود. گزارشات ترازنامه و سود و زیان نیز باید مطابق استانداردها و آئین‌نامه‌های مربوطه تهیه شوند. برای مثال، نمی‌توان حساب‌های موقت را در ترازنامه آورد یا درآمدهای عملیاتی و غیرعملیاتی را ادغام کرد. همچنین، اصل تطابق درآمد و هزینه باید رعایت شود. عدم رعایت این موارد نه تنها اصول و استانداردها را نقض می‌کند، بلکه نمایش درستی از وضعیت مالی شرکت نیز به دست نمی‌دهد.

تحریر دفاتر قانونی

شرکت‌ها و برخی اشخاص حقیقی مطابق قانون ملزم به نگهداری و تحریر دفاتر قانونی هستند. دفاتر قانونی شامل دفتر روزنامه و دفتر کل می‌باشد. حسابداران شرکت‌ها پس از ثبت اسناد حسابداری، باید اسناد را به دفتر روزنامه و سپس به حساب‌های کل منتقل کرده و تحریر نمایند. تحریر دفاتر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در صورت ثبت اشتباه یا خط‌خوردگی، دفاتر قانونی رد می‌شوند که تبعات سنگینی برای شرکت خواهد داشت. دفاتر قانونی قبل از شروع سال مالی باید پلمپ شده و دریافت شوند و طی سال تحریر گردند. البته بیشتر حسابداران پس از پایان هر سال مالی، دفاتر قانونی را تحریر می‌کنند.

استقرار کدینگ حسابداری

برای شروع استفاده از نرم‌افزار حسابداری، باید ابتدا کدینگ حسابداری مطابق با روند شرکت طراحی و اجرا شود. کدینگ حسابداری ساختار نرم‌افزار را نشان می‌دهد و گزارشات تهیه‌شده در آینده بر اساس همین کدینگ ارائه می‌شوند. بنابراین، کدینگ حسابداری باید با نوع شرکت، فعالیت، حجم شرکت، نوع سهامداران و دیگر عوامل مرتبط تطبیق داشته باشد. برای سیستم‌های حسابداری، فروش، انبار، حقوق و دستمزد و اموال، کدینگ مجزایی طراحی می‌شود. استقرار ساختار حسابداری یک فرآیند زمان‌بر است و ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا برای یک شرکت کدینگ مناسب برنامه‌ریزی و ثبت شود و با دریافت گزارشات مختلف، سیستم مالی تست گردد.

سوالات شما

دریافت مشاوره رایگان

تیم متخصص و با تجربه ما شما را قدم به قدم در حل مسائل و مشکلات مالی کسب و کارتان همراهی می کند.